Работата по обеззаразяването в британския град Солсбъри приключи близо година след опита

...
Работата по обеззаразяването в британския град Солсбъри приключи близо година след опита
Коментари Харесай

Къщата на Сергей Скрипал в Солсбъри вече е обявена за безопасна

Работата по обеззаразяването в английския град Солсбъри приключи близо година след опита за отравяне на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал. Къщата на някогашния съветски разузнавач в този югозападен британски град е последният от 12 обекта, които бяха подробно почистени, оповестява bTV.

``
реклама

След 13 хиляди часа разчистване бе комплициран завършек на невижданата акция по неутрализиране на химикала " Новичок ", с който бяха отровени някогашният съветски разузнавач и щерка му Юлия.

Почти година след офанзивата с " Новичок " и след 5 хиляди проби за съществуване на отровата в Солсбъри и покрайнината, къщата на Сергей Скрипал публично не съставлява никаква заплаха за обществеността.

В най-дългата сходна интервенция на английска земя са взели участие сред 600 и 800 военни - експерти по биологични, химически и нуклеарни оръжия.

Около 190 военни и екипи от експерти направиха работата по обеззаразяването в Солсбъри и прилежащата община Еймсбъри, където през юли жена откри гибелта си след контакт със същото вещество.

Освен къщата на Скрипал, почистени бяха пейката, където той бе открит в безсъзнание с щерка си Юлия, пицария, бирария и търговски център, които двамата са посетили на 4 март 2018 година

Обеззаразен е бил и домът на служител на реда, който е бил контакт с нервнопаралитичното вещество. Почистени са и три обекта в Еймсбъри.

Британското държавно управление упреква Русия, че стои зад нападението с " Новичок " и издейства европейска заповед за арест на двама руснаци, показани като сътрудници на съветското военно разузнаване.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР